Hesap numarası ibanın son kaç hanesi

Sonda ise ek numara bulunur. Son haneli alan ise karşımıza hesap numaramızı çıkarmaktadır. Girişte de ifade ettiğimiz üzere hesap numaraları para gönderme sırasında lazım olmaktadır. Hesap Numarası Hanesi Neden Önemli?


Her ne kadar EFT işleminde IBAN yeterli olsa da havale durumlarında hesap numarası gerekmektedir. Bunlardan ilk hane şube kodu, sonraki hane ise hesap numarasıdır. Peki, hesap numarası nedir ve bankalara göre hesap numarası kaç haneli olur. VAKIFBANK HESAP NUMARASI NO KAÇ HANELİ NEREDE YAZAR.


Finans kurumları arasında bulunmakta olan banka kurumlarından herhangi bir ürün alımı yada hesap açma gibi işlemlerin yapılması neticesinde kendisine otomatik olarak ilgili kurum tarafından hesap numarası tanımlanmaktadır. Aynı şekilde bunun ilk hanesi şube kodu, sonraki hanesi müşteri numarası ve son hanesi ise ek hesap numarasıdır. Vakıfbank hesap no kaç haneli?


Bu demek oluyor ki müşteri numarası ve ek hesap numaraları birleştirildiğinde banka kartınızın hesap numarasına ulaşmış oluyorsunuz. Hem şube kodunu hem de hesap numarasını barındırır. Banka hesap kartınızın ön kısmında bulunan hesap numarası, haneli olmaktadır. Başta yer alan rakam şube kodunu ifade etmektedir ve sonrasında gelen rakam ise hesap.


Bu yazının son kısmında paylaştığımız İşbank kart örneğine bakabilirsiniz. Halkbank hesap numarası kaç haneli? Aşağıdaki görsele bakarak da çözümleyebilirsiniz.


Orijinalden alıntı: innovation6Ziraat bankasından hesap açtırdım fakat hesap numarası hangisi bilmiyorum kaç haneli olması lazım bunun? IBAN numaranız üzerinden sağdan son hanesi hesap numaranızı gösterir. Bu hanelerin son hanesi sizin banka hesap numarasınızı oluşturmaktadır.


Eğer ödeme almak istiyorsanız sadece hesap numarasını bilmek yeterli olmaz banka şube kodunuda karşı tarafa iletmeniz gerekmektedir. Detaylıca öğrenmek isterseniz kart.


Hesap numarası ibanın son kaç hanesi

Bankası hesap bilgilerinizle IBAN sorgulamak veya e iban ile hesap numarası öğrenmek için tıklayın! Bankacılık sektörüyle alakalı birçok forumda iban kaç haneli veya iban no kaç hanelidir şeklinde çeşitli sorular yer almakta. Finansın en temel konularından biri olan para transferi, alıcının iban numarası ya da hesap numarasıyla gerçekleşmektedir.


Ancak para aktarımlarıyla fazla haşır neşir olmayan kişiler genellikle. Kazanç ve Para Hesaplama. En İyi Maaş Veren Bankalar Hangileridir? IBAN çözümleme, ibandan hesap no bulma.


Bankacılık teknolojisinin hızla gelişmesi ile günümüzde para transfer yöntemleride çeşitlilik kazanmaktadır. Gördüğünüz üzere bu örnekte Garanti Bankası ‘nda bulunan hesabımın i-ban numarasını görüntülüyorsunuz. Aslında bu numaralar bankayı, sizin şube kodunuzu ve hesap numaranızı gösteriyor.


Hesap numarası ibanın son kaç hanesi

Tabi bazı bankalarda hesap numarası yerine müşteri numarasını göstermektedir. Bir bankada hesabı olan bir kişinin İban numarası ve hesap numarası mecbur olmaktadır. Yazımız kısa ve öz olduğu için.


Hesap numarası ibanın son kaç hanesi

Türkiye’deki tüm bankaların iban numarası uzunluğu standarttır. Esasında içerisinde hem banka kodunu hem şube kodunu hem de hesap numarasını barındıran bir koddur. IBAN yazılı bankamatik kart sahipleri için hesap numarası öğrenme yöntemini açıklanmalıdır. Aşağıda görüldüğü üzere toplam başında “TR” yazılı haneli numara yer alır.


Diğer haneli kısım ise hesap numarasını ifade etmektedir. Kalan hanenin de ilk hanesini müşteri numarası, son hanesini de ek hesap numarası oluşturmaktadır.


Yani bu sonuca göre müşteri numarası ve ek hesap numarasını birleştirdiğimizde kartın hesap numarası oluşmuş olmaktadır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İşçİ çalışma saatleri çizelgesi örneği excel

Ceza dava dosyası örneği

Telefon direği kaldırma dilekçesi