Apartman gelir gider defteri tutmak zorunlumu

Apartman gelir gider defteri tutmak zorunlumu

Yükümlülük gelir ve giderlerin belli bir düzen içinde ilgili defterlere kayıt edilmesinden ibarettir. Ancak sitelerde bulunan kat maliki sayısı son. Diğer yandan gider belgeleri de defterleri tevsik eden belgeler olarak düzenlenmesi ve ibraz edilmesi gereken belgelerdir. Apartman yönetimi gelir gider tablosu örneği!


Her ne kadar Vergi Usul Kanunu defter tutma zorunluluğundan bahsetse de bu zorunluluk. Ancak mesela gelir gideri excel de bir tablo olarak tutabilir ve yıl sonunda bunu basıp denetçilere ve kat malikleri kurulunda sunarsınız, sonrada apartmana ait klasör içine. Sadece apartman sakinlerine karşı sorumluluk vardır.


Bu nedenle, apartman defteri tutuluyorsa,ister işletme defteri gibi,istenirse bilanço usulü tutarsınız. Kat Mülkiyeti Kanununda bu isim altında bir defter düzenlenmemekle beraber gelir ve giderlerin net bir şekilde izlenebilmesi adına uygulamada bu isim altında defter de tutulmaktadır. Excel ile Ön Muhasebe Programı 1. Tasdikli deftere, toplantılar ile ilgili detaylar ve alınan kararlar yazılıyor. Bu defter için noterden tasdik almak gerekiyor.


Bu maddede yazılı görevleri yerine getirmeyen yöneticiye 33. AİDAT (HAKAN ÖZGÜVEN) 150. Tespit edilen süre içinde hâkimin kararını yerine getirmeyenlerden, aynı. Ancak, uygulamada işletme defteri, kasa defter gibi kanunen tutulması zorunlu olmayan defterlerin tuttuğu da görülmektedir.


Yönetici apartman gelir - gider ve yazışmalarına ait belgeleri düzenli biçimde dosyalayarak saklamak, Görev süresi bitiminde ise, defterler ile birlikte yeni seçilen yöneticiye devretmekle yükümlüdür. Bu durumda apartman yönetimi ödemiş olduğu lira karşılığında gider pusulası düzenlemek zorundadırlar.


Uygulamada gelir - gider defteri adı verilen işletme defteri de tutulmaktadır. Kat Mülkiyeti Kanunu’nda bu isim altında bir defter düzenlenmemekle beraber, gelir ve giderlerin net bir şekilde izlenebilmesi adına uygulamada tutulan bu defter vergi kanunlarından benimsenmiş olan bir defterdir.


Ayrıca 6sayılı Kat Mülkiyeti Kanunun’da noter onaylı karar defteri tutma mükellefiyeti düzenlenmiştir. Hesaplar yine blok denetmeni tarafından denetlenir, gelir - gider tabloları gözden geçirilir.


Blok denetmeni kişi veya kişilik kuruldan oluşabilir. Bunu kat malikleri kendi aralarında belirler. Ayrıca her denetlemenin ardından kat malikleri kuruluna denetleme raporu.


Apartman gelir gider defteri tutmak zorunlumu

Bazı durumlarda aynı hesaplamayı birden fazla kez yapmanız gerekeceği de bir muhakkak. Fakat basit bir excel programı bile bu saydıklarımızı ortadan. Tüm soru ve sorularınız için hızlı çözüm alabilirsiniz.


Bununla beraber bahsi geçen kişilerin icra takibi başlatması da mümkündür. Eğer kat maliki gider ve avans payını ödemede.


Kat malikleri defterine bu hususlarında yazılacağı belirtilmiştir. Oysaki gelir ve giderlerin açık olarak görülmesi gerekir.


Onun için uygulamada yöneticiler tarafından ayrıca bu defterde tutulmaktadır. Ayrıca apartman yönetim Karar defterinin her takvim yılının bitmesinden başlayarak bir ay içinde yönetici tarafından notere kapattırılması gerekir. Vergi Kanunları Açısından Vergi Usul Kanununun 182.


Apartman gelir gider defteri tutmak zorunlumu

Bu şartlar kanunda şu şekilde sıralanmıştır. YÖNETİM DÖNEMİ GELİR - GİDER BİLANÇOSU ekte yer almaktadır. Güncel aya göre otomatik tablo hazirlama özelligi. Farkli dosyalara kayit yapabilme özelligi.


Defter tutmak zorundadırlar. Merhabalar, Yıllardır oturduğum daireli apartmanımızda işlerin daha iyi yürümesi için yönetim oluşturulmasını talep ettim ve yönetici seçildim. Merak ettiğim şu: Yönetimi resmi olarak yapmak istiyorum.


Yapmam gerekenler tam olarak nelerdir. Gider Kayıtları: İşletme faaliyetlerinin genel amacı kâr elde etmektir.


Tacir, mal alım satımı işi yapıyorsa dönem başındaki mal mevcudu tutarı, gider sayfasının ilk satırına satın alınan mal sütununa.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İşçİ çalışma saatleri çizelgesi örneği excel

Ceza dava dosyası örneği

Telefon direği kaldırma dilekçesi