Almanya dil okulu çalışma izni

Vizenin maksimum süresi 1Gün olur. Bu vize türü uzatılamaz bir vizedir. Yani, 1gün sonunda ülkenize geri dönmeniz gerekir. Eğer Asertifika sınavından.


Hangi ülkelerde resmi olarak çalışma iznine sahip olabilirim?

Malta hafta ve üzeri dil okulu programlarında ve Kanada diploma programlarında part-time çalışma iznine sahip. Dil Okulu Vizesi Sonuçlanma Süresi. Amerika’da dil eğitimi alan öğrencilerin çalışma izni haftada saat olarak sadece kampüs içinde mevcuttur. Alman vatandaşlığına.


Ancak kısıtlı olan kampüs içindeki işler daha çok akademik eğitim alan öğrenciler tarafından değerlendirilmekte olduğundan dil okulu öğrencilerinin yasal olarak çalışma izinleri yok denecek kadar azdır. Dil eğitimi süresi hafta ve üzeri olan öğrencilerin de Kategori okullarından birine kayıt olması.


Lisans öğrencilerine haftada saat ve yüksek lisans öğrencilerine haftada saat çalışma izni verilmektedir.

Ancak dil okulunda haftada minimum saatlik İngilizce kursu görüyor olmanız gereklidir. Ayrıca bu derslerin en az %75’ine devam zorunluluğunuz vardır, kaldı ki devamsızlık halinde.


Dil okulu, yaz okulu gibi olanaklardan yararlanmak isteyenlere verilen bu vize, öğrencilere çalışma izni vermez. Ziyaretçi öğrenci vizesi sadece eğitim olanağı verir. Aynı zamanda bu vizenin tarihi sona erdiği zaman uzatma gibi bir imkân yoktur.


Hatta haftalık eğitiminiz sona erdiğinde dahi ekstra ay daha İrlanda’da kalıp çalışmanıza da onay vermektedir. Yani aylık bir dil eğitimi için İrlanda’ya gittiğinizde resmi olarak aylık çalışma izni elde etmiş olursunuz. Aynı şekilde Avusturalya’da da hafta.


Haftada saat çalışma izni olan bir öğrenci yaklaşık olarak saat 14:ya da öğleden sonra okul bitiyorsa 15:gibi işe gidecektir. Dil okullarında eğitim alanların çalışma izni genellikle bulunmaz. Bu ülkede sadece OPUS programı kapsamında dil eğitimi alan kişiler çalışma iznine sahip olur. Bunun dışında dil programlarında eğitim alan kişiler, eğitim süreci boyunca çalışma iznine sahip değildir.


Bu yüzden de dil okullarında eğitim alan kişilere çalışma izni verilmez. Bunun yanında dil okullarında pek çok etkinlik ve organizasyon düzenlenir. Böylece çalışma izni olmasa dahi çeşitli etkinliklerde bulunmak ve insanlar ile iletişim halinde olmak mümkündür.


Bu alanda İrlanda dil okulu çalışma izni dışında kurumsal firmalarda iş bulduğunuzda sözleşmeniz bitene kadar ülkede kalmanıza da müsaade ediliyor.

Tüm bunların yanında öğrencilerin iş bulma imkânları girişkenlikleri ve özellikleri de İngilizce seviyeleri ile doğru orantılıdır. Ayrıca Dublin’e giderseniz, ana dilinizde iş bulma imkanınız da. Herhangi bir İngiltere dil okulunda eğitim alan öğrenciye çalışma izni verilmez.


Ayrıca öğrenci İrlanda’da kaldığı süre zarfında kendi cep harçlığını da çalışarak kazanabilir. Verilen çalışma izni dil eğitimi süresince part time yani haftada saattir.


Tatil dönemlerinde öğrenci full time çalışabilir. Sertifika programlarında Hemşirelik, Sağlık, Yaşlı Bakımı, Aşçılık, Fitness, Çocuk.


Peki dil eğitimi alırken hangi ülkeler çalışma izni veriyor? Yurtdışında dil eğitimi alırken çalışabileceğiniz ülke sayısı oldukça sınırlı. Amerika, Kanada, Malta’da dil eğitimi alırken maalesef çalışma izni vermemektedir. D vizesi alınır ki öğrencilere yasal çalışma izni de veren bir vizedir bu.


Birçok uluslarası firmanın Avrupa merkezi İngiltere yerine İrlanda. Avustralya, İrlanda ve Yeni Zelanda’da haftada 20.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İşçİ çalışma saatleri çizelgesi örneği excel

Ceza dava dosyası örneği

Telefon direği kaldırma dilekçesi