Dernek karar defteri nasıl doldurulur
Apartman Karar Defteri Nedir, Nasıl Doldurulur ? Bu defter toplantılarda bütün apa. Hazırlanmış olan karar defteri apartman içinde alınan kararların tutulması ve gerçekleştirilmesi açısından size yardım edecektir. Tabi bu kararların doğru şekilde deftere geçirilmesi ve ilerleyen süreçte gerekli şekilde takip edilmesi gerekmektedir.
Aşağıda ki detaylara dikkat ederek apartman karar defterinin nasıl doldurulacağını öğrenebilirsiniz.
Pek çok kırtasiyede bulabileceğiniz karar defterini aldıktan sonra sayfalarına numara verip, noterden onay alarak kullanıma hazır hale getirebilirsiniz. Bir üyeyle ilgili sorun yaşadığınızda, bir yönetim kurulu kararı alırken ne yazmanız gerektiğine karar veremediğinizde, iktisadi işletme açıp açmamak konusunda tereddüt yaşadığınızda.
Ancak, dernek adına gelir tahsil etmekle yetkili olan kişiler, tahsil ettikleri paraları otuz gün içerisinde dernek saymanına teslim ederler veya derneğin banka hesabına yatırırlar. TL’yi geçenler )Bu tutar her yıl yeniden değerleme oranında artmaktadır), otuz günlük süreyi beklemeksizin tahsil ettikleri parayı en geç iki iş. KARAR DEFTERİNİN ÖZELLLİKLERİ. Karar defterinin bazı özellikleri bulunur.
Kat malikleri tarafından alınmış olan tüm kararlar sırasıyla karar defterine yazılmalıdır. Günümüzde şehirleşme oranının artmasıyla birlikte nüfusun büyük bir bölümü apartmanlarda yaşamaktadır.
Toplu yaşanılan alanlarda ise ortak kararlar alınabilmesi adına her apartman ya da site için yönetici olarak bir sorumlu seçilir ve bu sorumlu yılda en bir kez olmak üzere belirli aralıklarla toplantılar yapar. Bina karar defteri nasıl doldurulur ? Alınan bu noter tasdiki ile, defterin kayıtları resmi ortamda da tutulmuş oluyor.
Yönetim kurulu karar defteri, anonim şirketlerde yönetim kurulunun şirket yönetimi ile ilgili olarak aldığı kararların yazılacağı ciltli ve sayfa numaraları teselsül eden defterdir. Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü Kavaklıdere Mah. Alındı Belgesi Kayıt Defteri (EK- 10): Alındı belgelerinin seri ve sıra numaraları, bu belgeleri alan ve iade edelerin adı, soyadı ve imzaları ile aldıkları ve iade ettikleri tarihler bu deftere işlenir.
Burada dikkat edilmesi gereken husus yukarıdaki maddeler aynen geçerli olmakla birlikte yine gündem dahilindeki konuların karar bağlanmasıdır. Tüzel kişi tacir olan kişiler tarafından tutulan karar defterine, genel kurul veya ortaklar kurulu ve de yönetim kurulu kararları yazılır.
Yazışma ve tebligatı almaya yetkili kişi veya kişilerin adı, soyadı, yerleşim yerlerini ve imzalarını belirten liste. Evrak Kayıt Defteri, 4. Demirbaş Defteri, 5. Yevmiye Defteri, 6. Sandıkların tutmak zorunda oldukları bu defterlerin ve tasdiki zorunlu olmayan diğer defterlerin, ilgili dernekler birimi veya noter tarafından onaylanması zorunludur. Yönetim kurulu, beş asıl ve beş yedek üyeden az olmamak üzere dernek tüzüğünde belirtilen sayıda üyeden oluşur.
Temsil görevi, yönetim kurulunca, üyelerden birine veya bir üçüncü kişiye verilebilir. Aşağıdaki ekran görütüsünde (Şekil 1) gördüğünüz gibi girmiş olduğunuz kararların listesi bulunmaktadır.
Bu ekranda "Hızlı arama" bölümünü kullanarak tüm alanları kapsayacak biçimde arama yapabilir veya sadece gerekli alanlara göre arama yapabilirsiniz.
Alınacak kararda yine 5-kişinin imzası yeterli olur. Alınan kararın bir örneği, ilgili dilekçe ile vergi dairesine götürülür. Bu işlemi dernek karar defterine de işlenmiş olan yetkili kişi yapacaktır. Genelde apartman yöneticileri karar defterini bir kez onaylatır ve defter bitene kadar kullanır.
Beyanname doldurulduktan sonra yönetim kurulunda görüşülerek onaylanacaktır. Beyannamenin onaylanmasına dair yönetim kurulu karar tarih ve sayısı paragrafın içindeki belirtilen alana yazılacaktır. Ayrıca yönetim kurulu başkanının adı ve soyadı ile imzası. SMS göndermek için SMS Listesi oluşturabilirsiniz.
Bu maddede yazılı görevleri yerine getirmeyen yöneticiye 33. Karar Defteri " olduğu belirlenmiş ve bu mükellefiyetlere aykırı fiillerin. Dernek Yönetim Kurulu Başkanı.
Yorumlar
Yorum Gönder