Kapıda vize veren ülkeler

Bu ülkelere seyahat etmek kolay olduğu kadar aynı zamanda vize masrafı olmadığı için de oldukça bütçe dostu. Bu ülkeler ziyaret edileceği zaman kişilerinin pasaportlarının olması yeterlidir. Yani aslında çok da fena sayılmaz.


Online vize veren ülkeler için de yola çıkmadan önce internet üzerinden istenen formları doldurmanız gerekiyor. Listede hem vize istemeyen ülkeler hem de kapıda vize veren ülkeler bir arada.

Bu liste umuma mahsus yani bordo pasaport ile vizesiz gidilen ülkeler listesini içeriyor ve ülkeleri alfabetik sıraya göre yazdım. Aşağıdaki ülkelerin hemen hepsi aynı zamanda yeşil pasaporta vize. Azerbaycan: Resmi bir pasaportun sahipleri vize tabidir.


Kapıda Vize Veren Ülkeler. Diplomatik, hizmet ve özel pasaport sahipleri, ülkede kalma süreleri için en fazla üç aylık bir süre için vize şartından.


Gezilerimizde Shengen vizesi haricinde bize biraz daha kolay gelen bir adımdır kapıda vize olayı. Büyük bir çoğunluğu Asya ve Afrika. Türkiye’den (Türk pasaportuna) Vize İstemeyen yada.

Ancak yine de %1kesin bilgi değildir. Vize uygulamaları ve kuralları ülkelere göre sürekli değişmektedir. Seyahate çıkmadan önce.


Vize Yurdu danışmalarımızı arayarak detaylı bilgi alabilirsiniz. Dominik Cumhuriyeti: Sınır kapısında vize alınabilmektedir. Yurt dışına vize durumuna bağlı olarak çıkan Türk vatandaşları, çoğu zaman vize problemi yaşamaktadır.


Editörün Seçtikleri. Irak’a Nasıl Gidilir? Bu sitede aradığın her şeyi buradan bulabilirsin. Bir onceki Turklerden Vize Almayan Ulkeler yazisina ek olarak su bilgiyi de ekleyeyim.


Turklerden vize isteyen ulkeler listesinde olupta kapida vize veren ulke listesi soyle: Laos, Kambocya, Brunei ( Transit), Sri Lanka, Suriye. Vizesiz seyahat etmenin keyfini çıkar!


Sorusu ise vatandaşların en çok merak ettiği konulardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Bir de çoğu Afrika’da olan ve kapıda vize veren ülkeler var. Sudan’ın güne kadar ikamet süreli tek giriş vizesine, Hartum Uluslararası Havaalanı’nda alacağınız 1dolarlık bandrolle sahip olabilirsiniz. Mısır ve Endonezya örneklerden birkaçı.


Bende vize istemeyen ülkeler yazısını bir liste olarak hazırlamak istedim.

Umarım herkes için faydalı olur. Aşağıdaki listede umuma mahsus pasaporta (bordo pasaport) vize istemeyen ülkeler listesini, kalış süresini ve kapıda yada online vize bilgilerini tüm detaylarıyla bulacaksınız. Eğer pasaportunuz yok ama yurt dışına.


Aynı zamanda kapıda vize veren ülkeleri ve en güzel ülkeleri de bulabilirsiniz. Türk vatandaşları'nın Kuzey Kıbrıs, Gürcistan, Moldova ve Ukrayna 'ya ise pasaport olmadan sadece kimlik kartı ile girişleri mümkündür.


Diplomatik Pasaporta ise 1ülke vize uygulamamakta, ülke kapıda vize vermektedir. En kolay Schengen vizesi veren bir diğer ülkeye geçiyoruz. Bu nedenle özellikle son yıllarda vize başvurularında alınan olumlu cevapların sayısı oldukça yüksek.


Konsolosluğu üzerinden örnek verecek olursak ret cevabı alanların oranı sadece %1’ler seviyesinde.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İşçİ çalışma saatleri çizelgesi örneği excel

Ceza dava dosyası örneği

Telefon direği kaldırma dilekçesi